Νέο μήνυμα στην Τουρκία απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατρίν Κολονά αναφέρθηκαν στα διεθνή περιφερειακά και ευρωπαϊκά ζητήματα, με αιχμή την ενεργειακή κρίση με τον Έλληνα πρωθυπουργό να αναφέρει τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί αυτή η μεγάλη πρόκληση με συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση ενώ ενημέρωσε τη Γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών για την τουρκική προκλητικότητα.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κ.Κολονά για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας και τις απειλές από επίσημα χείλη έναντι της ελληνικής κυριαρχίας, τονίζοντας ότι η γειτονική χώρα προκαλεί ένταση, υπονομεύοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και επανέλαβε την ανάγκη διαλόγου βάσει των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, και της καλής γειτονίας.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σημαντικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και την απεξάρτηση από τις ρωσικές πηγές ενέργειας, ως στρατηγικός ενεργειακός κόμβος. Συζητήθηκαν, επίσης, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, ο Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Λεωνίδας Ροκανάς, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Intime News

Πηγή: thracenews.gr