Την δικιά του «απάντηση» έδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Άγκυρα, ενώ εξέφρασε και την πεποίθησή του για το νέο έτος.

Κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξής του στον Ant1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Η κυβέρνησή μας επεδίωξε την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών θέτοντας συγκεκριμένο πλαίσιο: Να μην υπάρχει καμία δραστηριότητα εντός Ελληνικής ΑΟΖ και με αντικείμενο συζήτησης την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Καλύτερα να συζητούμε εντός συγκεκριμένου πλαισίου παρά να μη συζητάμε».

Η χώρα μας για πρώτη φορά έφυγε από το δόγμα της θεωρητικής επίκλησης του διεθνούς δικαίου και απέδειξε στην πράξη πως μπορεί να επιλύσει διαφορές χτίζοντας συμμαχίες, αλλά και την άμυνά της. Φυλάμε τα σύνορά μας με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα συζητήσει περί γκρίζων ζωνών ή αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας. Έχω την επιθυμία να βρούμε ένα πλαίσιο μακροπρόθεσμης επίλυσης της διαφοράς μας με την Τουρκία. Δεν είναι ούτε προς το συμφέρον της Τουρκίας να εξακολουθήσει την προκλητικότητά της. Ελπίζω πως το 2021 θα είναι καλύτερο έτος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία InTime News

Πηγή: thracenews.gr