Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, περιέγραψε στους Ευρωπαίους συμμάχους μας το «θερμό» σκηνικό που διαδραματίστηκε με τον Τούρκο πρόεδρο στο δείπνο των ηγετών της συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

«Σηκώθηκα πάνω και του είπα ότι έχω να του πω κατά πρόσωπο», ακούγεται να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιγράφοντας στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κι άλλους Ευρωπαίους ηγέτες τα όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στο δείπνο, όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμάκωσε την τακτική των προκλήσεων, επιτιθέμενος στην Ελλάδα.

Τη στιγμή κατέγραψε σε βίντεο Γερμανός δημοσιογράφος:

Κατά την άφιξή του στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα όσα έγιναν με τον Τούρκο πρόεδρο, δηλώνοντας με νόημα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες «είδαν» ποιός είναι αυτός που προκαλεί.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινωνία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε το λόγο και επιτέθηκε στην Ελλάδα και την Ε.Ε.. Κατηγόρησε τη χώρα μας ότι «επιλέγει να αυξάνει την ένταση και τις προκλήσεις» και να απείλησε ότι «η Τουρκία θα προστατέψει τα συμφέροντα της».

Πηγή: Newsit / Φωτογραφίες Intime News

Πηγή: thracenews.gr