Την ανακοίνωση πως οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που έχει ως θέμα ημερήσιας διάταξης τη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ημερομηνία αυτή είναι στη λήξη της τετραετίας, στο προβλεπόμενο από τον νόμο χρονικό πλαίσιο, προσθέτοντας πως αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές, αυτές θα γίνουν στις αρχές Ιουλίου.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει.

«Τονίζω την αλήθεια του δημόσιου λόγου που απαντά στο δηλητήριο των πολιτικών μας αντιπάλων. Παράλληλα έχουμε ένα συνεχές χρέος να αποκαλύπτουμε την παγίδα ακυβερνησίας της απλής αναλογικής εξηγώντας ότι η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει. Γι’ αυτό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Κατά την «απολογιστική» εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως συμπληρώνεται ένας κύκλος 50 τακτικών συνεδριάσεων του υπουργικού από το καλοκαίρι του 2019.

«Το έργο μας αποτυπώνεται σε 432 νόμους που ψηφίστηκαν και καλύπτουν όλο το φάσμα της πολιτικής», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, απαριθμώντας παράλληλα τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και η χώρα, όπως η κρίση στο Αιγαίο, η απόπειρα μεταναστευτικής εισβολής, η πανδημία, η εισαγόμενη ακρίβεια εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

«Σχεδόν έχουμε μηδενίσει τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, έχουμε τον 6ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για την ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών.

Πηγή: onalert.gr