Η επόμενη τετραετία θα είναι χρόνια ταχείας ανάπτυξης τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, ενώ αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά είπε ότι πρωταρχικός στόχος του είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Πάντα έλεγα ότι δεν υπάρχει λόγος η σχέση μας να είναι συγκρουσιακή» Πρόσθεσε, όμως, ότι το δόγμα της Τουρκίας για τη «Γαλάζια Πατρίδα» είναι «βαθιά αναθεωρητικό» και παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

«Το πρωταρχικό μου καθήκον είναι να διασφαλίσω την υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ταυτόχρονα, πάντα θα τείνω χείρα φιλίας προς την Τουρκία».

Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του πρακτορείου και συγκεκριμένα στη δημοσιογράφο Ρενέ Μαλτέζου για τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας και τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας τόνισε ότι μπορεί η Ελλάδα να παράγει πλεονάσματα της τάξη του 2%.

Σε ερώτηση για τις εκλογές και την επόμενη τετραετία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Ελπίζω ότι η επόμενη τετραετία μου θα είναι χρόνια ταχείας ανάπτυξης για την Ελλάδα, αλλά και μίας ανάπτυξης που επίσης θα περιορίσει τις ανισότητες και θα διασφαλίσει ότι θα επικεντρωθούμε στη στήριξη των πιο ευάλωτων».

Ερωτηθείς ποιο είναι το κύριο μήνυμά του ενόψει των εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία μέσα μου ότι η Ελλάδα το 2023 είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ό,τι ήταν το 2019. Και θέλω να χτίσω πάνω σε αυτό».

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: thracenews.gr