Όλο και φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού στη λογική του “restart” του κυβερνητικού έργου με αφορμή τη νέα χρονιά, αλλά και την προοπτική που ανοίγεται σταδιακά με το εμβόλιο για τη μετά-covid εποχή, με πληροφορίες να επικεντρώνονται γύρω από τις κινήσεις που ενδέχεται να κάνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το Μαξίμου εξακολουθούν να τα διαψεύδουν, ωστόσο, όπως είναι γνωστό σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τον τελικό λόγο έχει ο πρωθυπουργός, για τον οποίο ουδείς μπορεί ν’ αποκλείσει ότι πιθανόν και να θελήσει να αιφνιδιάσει. Ακόμη και οι στενοί συνεργάτες του και καθημερινοί συνομιλητές του…

Όπως ήδη έγραψε, άλλωστε, το newsit.gr, δεδομένου και του… μη ανασχηματισμού του Αυγούστου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του, τις οποίες θα είχε ανακοινώσει εάν δεν υπήρχε η πανδημία και η ένταση των τελευταίων μηνών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έως σήμερα ένα «παράθυρο» ουδέτερου πολιτικού χρόνου.

Υπό αυτό το πρίσμα, πολλοί θεωρούν ότι γι’ αυτό το λόγο ακόμη και οι ημέρες που διανύουμε είναι κατάλληλες για μια τέτοια κίνηση, ενώ άλλοι βλέπουν το «παράθυρο» αυτό έως τα τέλη Ιανουαρίου, όταν πλέον θα έχει αρχίσει να μπαίνει στις ράγες και το τεράστιο project των μαζικών εμβολιασμών για τον κορονοϊό.

Οι εκτιμήσεις και οι «αλλαγές»

Από εκεί και πέρα, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι μόνο αυτός που θ’ αποφασίσει το χρόνο για την κίνησή του, αλλά και το περιεχόμενό της. Αν, δηλαδή, θα είναι ένας δομικός ανασχηματισμός με πολλές αλλαγές ακόμη και σε κομβικά υπουργεία και όχι μόνο μια αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος με αλλαγές στις θέσεις των υφυπουργών, ούτως ώστε να δοκιμαστούν και άλλα στελέχη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Για τα παραπάνω, και πάλι οι εκτιμήσεις συγκλίνουν σε ένα συνδυασμό των δύο εκδοχών, καθώς οι 18 μήνες της κυβερνητικής θητείας αποτελούν, αν μη τι άλλο, έναν ικανό χρόνο για να έχει εντοπίσει ο πρωθυπουργός τις αδυναμίες του κυβερνητικού έργου και να έχει δοκιμάσει επαρκώς τους υπουργούς του, ώστε να πάρει ακόμη και δυσάρεστες αποφάσεις για κάποιους.

Επίσης, κατά την ίδια λογική, o «πάγκος» της κοινοβουλευτικής ομάδας έχει αξιολογηθεί και υπάρχουν βουλευτές που αναμένουν ως επιβράβευση για την παρουσία τους στη Βουλή – αλλά και στα ΜΜΕ – την ένταξή τους στο κυβερνητικό σχήμα, έστω και στη θέση υφυπουργού.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου InTime News

Πηγή: onalert.gr