Μετά τη συνομιλία που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το νέο Πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντούλ Ντμπεϊμπά, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, με τους δύο ηγέτες να συζητούν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Οι διμερείς σχέσεις καθώς και οι εξελίξεις στη γειτονική Λιβύη βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Συγκεκριμένα, η σχετική κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι με τον οποίο συζήτησαν τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών καθώς και τις περιφερειακές εξελίξεις.

Οι δύο ηγέτες συνέπεσαν στην θετική αποτίμηση των εξελίξεων στη γειτονική Λιβύη και στην ανάγκη να στηριχθεί η νέα κυβέρνηση προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα σε ελεύθερες εκλογές τον Δεκέμβριο».

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε χθες την πρόσκληση του Πρωθυπουργού Ντμπεϊμπά για μεταξύ τους συνάντηση, στο πλαίσιο  της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: onalert.gr