Τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην χώρα είναι έξι, όπως ανακοίνωσε ο υποπτέραρχος, παθολόγος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Πλέον το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται στα 2.626.

Επίσης, ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο ένας ακόμα συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του από τη νόσο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 144.

Ακόμα 37 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 78 έχουν εξέλθουν.

Χαρδαλιάς: Σας κοιτώ στα μάτια και σας ζητώ να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή!

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε: “Ποτέ να μην περάσουμε ξανά μια τέτοια περίοδο που ολοκληρώνεται αύριο. Πέρασαν 42 μέρες που ολοκληρώνονται αύριο στις 06.00 το πρωί. 1.008 ώρες ολοκληρώνονται αύριο, στις οποίες αποδείξαμε ότι οι Έλληνες είμαστε ικανοί για το καλύτερο.

Το νέο και πιο δύσκολο στοίχημα είναι να μείνουμε ασφαλείς. Ο ιός είναι εδώ, δίπλα μας. Μπορεί να τον έχει ο καθένας. Αυτός ο ιός στοίχησε ζωές και ευθύνεται για την αγωνία, όλο αυτό το διάστημα. Από αύριο καλούμαστε να υψώσουμε νέο τείχος απέναντι στον ιό που θα κρίνει την τελική έκβαση της μάχης.

Τηρούμε τους κανόνες; Πλησιάζουμε μέρα με τη μέρα στο μεγάλο μας στόχο για νίκη απέναντι στην πανδημία. Αν δεν τηρήσουμε πίσω θα γυρίσουμε πίσω. Σας καλώ να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Να το κάνουμε με τους όρους που έχουμε πει. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Όχι στις άσκοπες μετακινήσεις και σε εκείνες εκτός του νομού μας”.

Στη συνέχεια ο κύριος Χαρδαλιάς επανέλαβε ποιοι πρέπει να φοράνε μάσκας προστασίας (δείτε εδώ)

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που έδωσαν μια μεγάλη μάχη όλο αυτό το διάστημα της πρώτης φάσης. Στους αφανείς ήρωες των τελευταίων 6 εβδομάδων. Τους γιατρούς, τους νοσηλευτές τους φαρμακοποιούς και τους ακούραστους εργαζομένους στην καθαριότητα”.

Πηγή: onalert.gr