Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επέδωσε σήμερα στον στρατιωτικό ακόλουθο της Γερμανίας στην Μόσχα, ο οποίος εκλήθη στο υπουργείο, διάβημα διαμαρτυρίας, που του ανακοινώνει ότι οι δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ σχετικά με την πυρηνική αποτροπή της Ρωσίας, προκαλούν ένταση στην Ευρώπη.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Η κίνηση αυτή συνιστά την τελευταία ένδειξη της αυξανόμενης έντασης μεταξύ της Μόσχας και του NATO, αφού οι υπουργοί Άμυνας της συμμαχίας της Δύσης κατέληξαν την Πέμπτη σε ένα νέο σχέδιο για την άμυνα έναντι ενδεχόμενης ρωσικής επίθεσης σε πολλαπλά μέτωπα.

«Αυτός είναι ο τρόπος αποτροπής», είχε δηλώσει η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ για το σχέδιο την περασμένη εβδομάδα. Το Σάββατο, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού κατηγόρησε το NATO ότι συγκεντρώνει σταδιακά δυνάμεις κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και ότι δεν είναι πρόθυμο να συζητήσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια με τη Μόσχα επί ίσοις όροις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr