Στο Κυπριακό και στις συνεχιζόμενες απειλές της Τουρκίας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε παρέμβαση του στις εργασίες της Συνάντησης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που πραγματοποιούνται σήμερα στην Πράγα με τη συμμετοχή συνολικά 44 ηγετών από κράτη της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Ο Κύπριος Πρόεδρος αναφέρθηκε τεκμηριωμένα στις ομοιότητες μεταξύ του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και των όσων συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν στην Κύπρο μετά από την τουρκική εισβολή το 1974. Τόνισε, επίσης, τη μεγάλη σημασία ο διεθνής παράγοντας να αντιδράσει στη συνεχώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα τόσο εναντίον της Κύπρου όσο και εναντίον της Ελλάδας. «Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, που επικαλείται ο ALPHA Κύπρου, ο Νίκος Αναστασιάδης είχε μία σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την οποία του ανέφερε ότι «θα πρέπει να δούμε τι κάνουμε με το ζήτημα του κυπριακού προβλήματος», δηλώνοντας την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η ίδια πηγή ότι ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε στον Νίκο Αναστασιάδη, ότι, «ναι, θα πρέπει να δούμε τι κάνουμε με το κυπριακό», προσθέτοντας, όμως ότι, «δεν είναι η κατάλληλη ώρα».

Με πληροφορίες από: Newsit / ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Twitter

Πηγή: thracenews.gr