Την υποστήριξη των δημοσίων συστημάτων υγείας από τις στρατιωτικές αρχές, κυρίως μέσω της μεταφοράς ασθενών και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού συμφώνησαν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Στη τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού, συμφώνησαν παράλληλα η Συμμαχία να εξετάσει την ανάπτυξη νέων επιχειρησιακών σχεδίων για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας της κλίμακας “Covid-19”, αντλώντας δεδομένα από τη σχετική εμπειρία των κρατών – μελών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενημέρωσε τη Συμμαχία για την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας με την Παρασκευή αντισηπτικών και μασκών. Υπενθυμίζεται ότι το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο έχει κατασκευάσει 50.000 μάσκες ενώ έχουν παραχθεί πάνω από 25 τόνους αντισηπτικού διαλύματος στα εργαστήρια του ελληνικού Στρατού.

Ο κ. Παναγιωτοπουλος, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ του OnAlert ανέδειξε τις αρνητικές συνέπειες των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία σε συνδυασμό με την έξαρση του “Covid-19” και κάλεσε τους Συμμάχους να διαθέσουν επιπρόσθετες δυνάμεις στη συμμαχική δραστηριότητα εναντίον της μετανάστευσης στο Αιγαίο.

Πηγή: onalert.gr