Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του, σχετικά με τη νέα κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Το ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παρακολουθούμε με ανησυχία τα πρόσφατα επεισόδια & την προέλαση στρατιωτικών δυνάμεων στο Nagorno-Karabakh. Καλούμε για τον άμεσο τερματισμό τους, την απόσυρση των στρατιωτικών μονάδων στις αρχικές τους θέσεις & το σεβασμό της Συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός της 9ης Νοεμβρίου 2020».

Υ[πενθυμίζεται ότι χθες η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν ότι παραβίασε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την Αρμενία, η οποία είχε υπογραφεί μετά τον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ το 2020, καθώς στρατεύματά της εισήλθαν στη ζώνη που τελεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων διατήρησης της ειρήνης.

«Μεταξύ της 24ης και 25ης Μαρτίου, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν παραβίασαν την τριμερή συμφωνία των ηγετών της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, εισερχόμενες στη ζώνη που τελεί υπό την ευθύνη της ρωσικής μονάδας διατήρησης της ειρήνης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ένα δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εγκατέστησαν ένα παρατηρητήριο και πραγματοποίησαν «τέσσερις επιδρομές με drone τύπου Bayraktar» στις δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ, κοντά στην περιοχή Φαρούκ. «Η ρωσική διοίκηση της μονάδας διατήρησης της ειρήνης λαμβάνει μέτρα με στόχο τη διευθέτηση της κατάστασης (…), μια έκκληση για απόσυρση των στρατευμάτων εστάλη στην πλευρά του Αζερμπαϊτζάν», συμπληρώνεται στο δελτίο τύπου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Πηγή: onalert.gr