Οι Σύμμαχοι του NATO απορρίπτουν τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει «βρώμικη» βόμβα στο έδαφός της, αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Άμυνας του ΗΠΑ και τον ομόλογό του, του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Μίλησα με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν και τον υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Γουάλας, σχετικά με τον ψευδή ισχυρισμό της Ρωσίας ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει βρώμικη βόμβα στο έδαφός της. Οι Σύμμαχοι του NATO απορρίπτουν αυτόν τον ισχυρισμό. Η Ρωσία δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για κλιμάκωση. Παραμένουμε σταθεροί στην υποστήριξή μας προς την Ουκρανία», σημειώνει στην ανάρτησή του ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Επίσης, σήμερα Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικό, βιολογικό ή χημικό όπλο, παρά τις ανησυχίες των ΗΠΑ για ψευδείς ρωσικές προειδοποιήσεις περί σχεδίου βρόμικης βόμβας που εκπονεί η Ουκρανία.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν χθες Κυριακή ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ και ο Ρώσος ομόλογος του και σήμερα οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: onalert.gr