Η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων του NATO (LANDCOM), η οποία εδρεύσει στη Σμύρνη, συνεχάρη για άλλη μια χρονιά την Τουρκία για την «Ημέρα της Νίκης» και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με ανάρτησή της στο Χ.

«Η LANDCOM εύχεται ευτυχισμένη Ημέρα Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί. Σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία τους», αναφέρει σε ανάρτησή της η LANDCOM.

«Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει συμμετάσχει σε πολλαπλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και πάντα επιδεικνύει τον μεγάλο επαγγελματισμό και την επιμονή των στρατιωτών της. Η Τουρκία και το NATO είναι πιο δυνατά και ασφαλέστερα μαζί», συνεχίζει η ανάρτηση.

Από ότι φαίνεται, δεν «έμαθε» από την περσινή χρονιά η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων της Συμμαχίας, όταν έκανε παρόμοια ανάρτηση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ελληνικής πλευράς, για τα συγχαρητήρια στους Τούρκους για τη νίκη τους επί των Ελλήνων στην Μικρασιατική Εκστρατεία.

Υπενθυμίζεται, πως στο ίδιο περιστατικό το 2022, το Υπουργείο Εξωτερικών, και ειδικότερα ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο NATO προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη».

Η LANDCOM στη συνέχεια «κατέβασε» την ανάρτηση και την αντικατέστησε με μια νέα, στην οποία χρησιμοποιεί πιο ουδέτερο λόγο, αναφέροντας πως ευχαριστεί «και τα 30 μέλη της Συμμαχίας για την προσφορά τους».

Πηγή: onalert.gr