Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έκανε γνωστό πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν «ηχηρό παρών» σε πρόσφατη άσκηση του NATO, που επικεντρώθηκε γύρω από ζητήματα κυβερνοάμυνας, με το εξειδικευμένο προσωπικό να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για να είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίζει κυβερνοεπιθέσεις, κάτι που έδειξε και σε πρόσφατη άσκηση κυβερνοάμυνας που διεξήχθη στο πλαίσιο της συμμαχίας του NATO.

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ

Από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020, διεξήχθη η ετήσια άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «CYBER COALITION 2020», η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ασκήσεις κυβερνοάμυνας της Συμμαχίας.

Σκοπός της άσκησης, είναι η βελτίωση της συνεργασίας των μελών του ΝΑΤΟ στον τομέα της Κυβερνοάμυνας, αναδεικνύοντας την ταχεία ανταπόκριση σε νέα επιχειρησιακά δεδομένα και σε σύγχρονες ψηφιακές απειλές. Κατά τη διάρκεια της άσκησης εξετάστηκαν σενάρια που αφορούν τόσο σε τεχνικές δυνατότητες όσο και σε επιχειρησιακές διαδικασίες, δίνοντας κυρίως έμφαση στη συνεργασίας μεταξύ των χωρών.

Συνολικά συμμετείχαν 25 κράτη μέλη, η ομάδα ανταπόκρισης κυβερνοπεριστατικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CERT-EU) και λοιποί εταίροι του ΝΑΤΟ με συνολικά πάνω από 1000 συμμετέχοντες. Η Ελλάδα από το 2009 λαμβάνει μέρος κάθε χρόνο στην συγκεκριμένη άσκηση.

Φέτος συμμετείχε πλήρως με το προσωπικό του Στρατιωτικού Κέντρου Αντιμετώπισης Κυβερνοπεριστατικών της αρμόδιας Διεύθυνσης Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ, μέσω τηλεματικής λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Πηγή: onalert.gr