Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην παρέμβαση του κατά τη διάρκεια της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του NATO στις Βρυξέλλες «άδειασε» την Τουρκία και την προκλητική συμπεριφορά της, η οποία είναι αντίθετη με τα όσα πρεσβεύει και προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο.

Ο κ. Δένδιας είπε χαρακτηριστικά ότι: «Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να εκφραστεί η ελληνική άποψη, ότι το NATO είναι μια Συμμαχία χωρών που βασίζονται στη δημοκρατία, βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο και ότι συμπεριφορές οι οποίες αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο αδυνατίζουν στην πραγματικότητα τη Συμμαχία, τη συνοχή της και αντιστρατεύονται τα συμφέροντά της».

Στο περιθώριο της συνόδου, ο κ. Δένδιας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Είχα τη χαρά σήμερα να συμμετάσχω στο Υπουργικό Συμβούλιο του NATO, όπου υποδεχθήκαμε την πρώτη παρουσία του νέου Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Και για μένα ήταν μια ευκαιρία να τον γνωρίσω προσωπικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην ατζέντα της συνόδου, ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παγκόσμια ασφάλεια και το NATO, όπως η κατάσταση στο Αφγανιστάν και η κατάσταση στη Λιβύη.

«Ήταν για εμένα μια λαμπρή ευκαιρία να εκφράσω τις ελληνικές απόψεις και τις ελληνικές ανησυχίες» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας. Εκτός από αυτά, συζητήθηκε ακόμα η ατζέντα 2030 και το μέλλον του NATO, πού πηγαίνει, πού πρέπει να πάει η Συμμαχία.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανάρτησε στο Twitter στιγμιότυπο από την «οικογενειακή» φωτογραφία που είχε με τους ομολόγους του από τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. «Με τους ομολόγους μου στην “οικογενειακή” φωτογραφία από τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ των κρατών-μελών του NATO στις Βρυξέλλες» έγραψε στην ανάρτηση.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Πηγή: thracenews.gr