Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας αποκάλυψε ότι ενδιαφέρεται να διαδεχθεί τον Γενικό Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ, όταν η θέση μείνει κενή αργότερα φέτος.

«Έλεγα πάντα ότι θα είναι μια καλή δουλειά. Αυτή είναι μια δουλειά που θα μου άρεσε», δήλωσε ο Ουάλας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa στο Βερολίνο.

«Αλλά μου αρέσει επίσης η δουλειά που κάνω τώρα. Εννοώ ότι το να είμαι υπουργός Άμυνας της βρετανικής κυβέρνησης σε μια περίοδο μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, ακριβώς όπως ο Μπόρις Πιστόριους» είπε, αναφερόμενος στον Γερμανό υπουργό Άμυνας.

Μετά από 30 χρόνια περικοπών είναι «συναρπαστικό» ότι θα δοθούν τώρα χρήματα στον στρατό, είπε.

«Ο Γενικός Γραμματέας του NATO είναι μια φανταστική δουλειά και το ΝΑΤΟ είναι ένα απίστευτα ενδιαφέρον μέρος για την ασφάλεια όλων μας» είπε. «Αλλά δεν είναι κάτι που θα το αποφασίσω εγώ. Θα το αποφασίσουν όλοι οι άλλοι σύμμαχοι» είπε.

Η τελευταία θητεία του Στόλτενμπεργκ ως επικεφαλής του NATO είχε παραταθεί για να συμβάλει στο να διασφαλισθεί η σταθερότητα στην συμμαχία με φόντο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η παρούσα θητεία του εκπνέει στα τέλη Σεπτεμβρίου και ο ίδιος έχει διαψεύσει δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για περαιτέρω παράταση.

Τα κράτη μέλη της συμμαχίας συνήθως συμφωνούν παρασκηνιακά ως προς το ποιος θα είναι ο επόμενος επικεφαλής του NATO.

Η βρετανική εφημερίδα The Sun έγραψε ότι η πρώην Γερμανίδα υπουργός Άμυνας και νυν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι επίσης υποψήφια. Η φον ντερ Λάιεν διέψευσε τα δημοσιεύματα σχετικά με οποιοδήποτε σχέδια να αναλάβει επικεφαλής της συμμαχίας.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: onalert.gr