Η Βουλγαρία, χώρα μέλος του NATO, θα υποδεχθεί έως οκτώ ολλανδικά μαχητικά αεροσκάφη και 200 στρατιώτες για να τη βοηθήσουν σε αποστολές αστυνόμευσης του εναέριου χώρου εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με σημερινή κυβερνητική απόφαση, που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Από την 1η Απριλίου έως τις 31 Μαΐου η Ολλανδία θα θέτει δύο μαχητικά αεροσκάφη σε 24ωρη αποστολή εναέριας αστυνόμευσης, ευθυγραμμιζόμενη με το ολοκληρωμένο σχέδιο του NATO για την αεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Για την εφαρμογή αυτών των δράσεων … από τις 4 Μαρτίου έως τις 24 Ιουνίου στο έδαφος της Βουλγαρίας θα αναπτυχθούν έως οκτώ αεροσκάφη και έως 200 στρατιώτες της Βασιλικής Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας», αναφέρει η κυβέρνηση στην απόφασή της.

Τέσσερα ισπανικά μαχητικά αεριωθούμενα υποστηριζόμενα από 130 ισπανούς στρατιώτες υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να παρατείνει την αποστολή τους μέχρι τις 15 Απριλίου. Η Βουλγαρία δημιουργεί επίσης μια ομάδα μάχης έως 1.000 στρατιωτών σε στενή συνεργασία με τη συμμαχία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: onalert.gr