Η ύπατη στρατιωτική αρχή του NATO, η Στρατιωτική Επιτροπή, θα συγκληθεί, στην Αθήνα από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου. Όπως ανακοινώθηκε, το συνέδριο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO, με οικοδεσπότη τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, παρέχει τη δυνατότητα στους αρχηγούς Άμυνας της Συμμαχίας να συναντηθούν και να συζητήσουν θέματα στρατηγικής σημασίας.

Αναλυτικότερα, στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν οι επιχειρήσεις, αποστολές και δράσεις του NATO, η διάταξη Αποτροπής και Άμυνας της Συμμαχίας, όπως και η υλοποίηση των δύο νέων θεσμικών της προσεγγίσεων με τίτλους «Αποτροπή και Άμυνα της Ευρω-Ατλαντικής Περιοχής» και «Προεξάρχον Κείμενο Διεξαγωγής Πολέμου NATO».

Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα συζητηθεί η πρωτοβουλία «NATO 2030», καθώς και τις απορρέουσες στρατιωτικές επιπτώσεις και ευκαιρίες της. Στο συνέδριο θα προεδρεύσει ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO ναύαρχος Rob Bauer ενώ σε κάθε συνεδρίαση θα υποστηρίζεται από τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Ευρώπης στρατηγό Tod Wolters (SACEUR) και τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Μετασχηματισμού στρατηγό André Lanata (SACT).

Σημειώνεται ότι η στρατιωτική Επιτροπή συγκαλείται σε επίπεδο αρχηγών Άμυνας δύο φορές το χρόνο στο Στρατηγείο του NATO στις Βρυξέλλες και μια φορά το χρόνο στο πλαίσιο συνεδρίου, η διεξαγωγή του οποίου αναλαμβάνεται από ένα κράτος – μέλος της Συμμαχίας. Η επίσημη τελετή έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στις 08:30 το πρωί, θα συνεδριάσει η Στρατιωτική Επιτροπή σε επίπεδο αρχηγών Άμυνας ενώ στις 17:45 το απόγευμα, ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής ναύαρχος Rob Bauer και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr