Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε σήμερα στον Πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα ότι θεωρεί πως το Άρθρο 5 του NATO, το οποίο προβλέπει την συλλογική άμυνα για όλους τους συμμάχους, είναι μια «ιερή δέσμευση».

«Θεωρούμε το Αρθρο 5 μια ιερή υποχρέωση και να είστε βέβαιοι γι΄αυτό», είπε ο Μπάιντεν στη διάρκεια επίσκεψής του στη Βαρσοβία διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την Πολωνία για τη στήριξη του ΝΑΤΟ εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «βασίζεται στη διαίρεση, στο να μπορέσει να διαχωρίσει την ανατολική από τη δυτική πτέρυγα» εκτίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ωστόσο, πρόσθεσε ο ίδιος, δεν έχει καταφέρει να το πράξει. Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε την Πολωνία που δέχτηκε πρόσφυγες από την Ουκρανία. «Αναγνωρίζουμε ότι η Πολωνία αναλαμβάνει μια σημαντική ευθύνη, αλλά δεν νομίζω ότι θα πρέπει να είναι μόνο η Πολωνία».

Επίσης, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι: «Λάβαμε επιπλέον δεσμεύσεις από τις ΗΠΑ για το πως θα εξελιχθεί η συνεργασία μας στον τομέα της άμυνας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: onalert.gr