Μετά τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, και τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα πήρε τη σκυτάλη των συκοφαντιών κατά της Ελλάδας ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Και μάλιστα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Φιλανδό ομόλογό του, Pekka Haavisto.

Συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το θέμα της μεταχείρισης των μεταναστών.

«Οι διώξεις της Ελλάδας στους μετανάστες έχει γίνει κρατική πολιτική, όμως φταίει και η Ε.Ε.», είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει η yenisafak.

Δείτε επίσης Μηταράκης: H απάντηση του Υπουργού στις κατηγορίες Σοϊλού – «Εντελώς ανυπόστατες»

«Πώς εξηγείται ο θάνατος 19 μεταναστών από το κρύο; Ποιος θα το σταματήσει αυτό; Πού είναι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Υπεύθυνη είναι η Ελλάδα και η ΕΕ και οι χώρες που αγνοούν τους μετανάστες», συνέχισε ο Τσαβούσογλου.

«Η Ελλάδα συνεχίζει την πολιτική της απώθησης, παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ελλάδα ευθύνεται για τον θάνατο 19 αθώων ανθρώπων που αφέθηκαν στο κρύο», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Τσαβούσογλου αναφερόταν προφανώς στις κατηγορίες της Άγκυρας – τις οποίες η Αθήνα ήδη έχει χαρακτηρίσει ανυπόστατες και ψευδείς – περί pushback μεταναστών στον Έβρο με αποτέλεσμα αρκετοί εξ αυτών – όπως ισχυρίζεται η Τουρκία – να πεθάνουν από το κρύο.

Πηγή: Με πληροφορίες από yenisafak

Πηγή: onalert.gr