Ένα 24ωρο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες που θα εξετάσει το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στέλνει και δεύτερη επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες. Και αυτή τη φορά, όμως, υπάρχουν δυο που δεν την έλαβαν: ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης.

Την αποστολή της νέας επιστολής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους Ευρωπαίους ηγέτες την παραμονή της Συνόδου Κορυφής όπου θα συζητηθούν οι τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και θα συζητηθεί ο κατάλογος των, πιθανών, κυρώσεων αποκαλύπτουν τουρκικά ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμη Σαρλ Μισέλ για Τουρκία: Όλες οι επιλογές στο τραπέζι για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της ΕΕ και των μελών της

Στην επιστολή του, σύμφωνα με τη Sabah, ο πρόεδρος της Τουρκίας τονίζει ότι τελευταίο διάστημα οι ευρωτουρκικές σχέσεις δοκιμάζονται λόγω της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Με αυτή την επιστολή, η Τουρκία θέλει να μεταφέρει τις προτάσεις της για την επίλυση του προβλήματος» τονίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο.

Διαβάστε ακόμη Focus: Όλοι εναντίον ενός – Γιατί η Τουρκία υποχώρησε στη διαμάχη με την Ελλάδα

Παρουσιάζει, μάλιστα, και τους δύο βασικούς στόχους της τουρκικής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο. «Ο πρώτος είναι η δίκαιη και θεμιτή οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο και την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ο δεύτερος είναι να εγγυηθούμε ίσα δικαιώματα και συμφέροντα για τους Τουρκοκύπριους όσον αφορά στους πόρους υδρογονανθράκων» αναφέρει, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν.

Πηγή: Newsit.gr

Πηγή: onalert.gr