Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ξεκίνησε σήμερα την περιοδεία του στα Βαλκάνια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Ελλάδα με την συνηθισμένη πλέον επιθετική ρητορική.

Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, ο Ερντογάν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε για την Ελλάδα και έθεσε για άλλη μια φορά το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

«Έχουν νησιά, υπάρχουν βάσεις σε αυτά τα νησιά. Εάν συνεχιστούν οι παράνομες απειλές εναντίον μας από αυτά τα νησιά, θα τελειώσει η υπομονή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, προφανώς αναφερόμενος για άλλη μια φορά στη δήθεν «παρενόχληση» των τουρκικών μαχητικών από ελληνικά S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη, αλλά και στα άλλα νησιά του Αιγαίου.

Ο Ερντογάν επανέλαβε τις απαράδεκτες απειλές του εναντίον της Ελλάδας: «Αυτό που λέω δεν είναι ένα όνειρο. Αν πούμε ότι μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ το εννοούμε. Όταν έρθει η ώρα, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

Με πληροφορίες από: Anadolu / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: thracenews.gr