Νέα επίθεση στην Ελλάδα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που για ακόμη μια μέρα τα έβαλε με τη χώρα μας, κατηγορώντας την ως «κακομαθημένη», κατά την διάρκεια συνεδρίασης του κυβερνώντος κόμματος Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης (AKP).

«Στείλαμε το μήνυμά μας για τις εξελίξεις στο Αιγαίο από τη Σμύρνη όπου παρακολουθήσαμε την άσκηση EFES – 2022. Γνωρίζουμε καλά τα παιχνίδια που παίζει σε βάρος της Τουρκίας η κακομαθημένη Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Βάζουν την Ελλάδα να μας επιτίθεται. Αν δεν αλλάξει μυαλά, όπως και στο παρελθόν, θα υποστεί και τώρα τα ίδια», είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές μέρες στη Μικρασιατική Καταστροφή και απειλώντας την Ελλάδα ότι «θα το πληρώσει». Κατά τον Τούρκο πρόεδρο, «η Ελλάδα κάνει σόου» αλλά δεν μπορεί να πάει μπροστά «με μια τέτοια νοοτροπία».

«Θα πούμε ναι στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μόλις αυτές οι χώρες απαλλαγούν από τους τρομοκράτες του PKK. Αντιμετωπίζουμε το ίδιο θέμα σε κάποιες χώρες της ΕΕ, όπου οι τρομοκράτες του PKK διαδηλώνουν στους δρόμους», συνέχισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε ακόμη μια «μπηχτή» για την Ελλάδα, την οποία η Τουρκία κατηγορεί ότι εκπαιδεύει τρομοκράτες στο Λαύριο.  Ο Ερντογάν κατηγόρησε και την αντιπολίτευση στην Τουρκία ότι «έχει τα ίδια μυαλά, υπερασπίζεται τις θέσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Κύπρο».

Πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: thracenews.gr