Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σήμερα Δευτέρα σε μία ακόμα επίθεση κατά της Ελλάδας, λίγο μετά το διάβημα διαμαρτυρίας από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. 

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως η Ελλάδα «δεν είναι ίση με την Τουρκία πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά», φράση που έχει επαναλάβει πολλάκις στο παρελθόν. Παράλληλα κατηγορεί ξανά τις ελληνικές αρχές για το ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων απειλώντας ότι «η Ελλάδα θα λογοδοτήσει για τους ανθρώπους που άφησε να πεθάνουν στο Αιγαίο».

Ο Ερντογάν συνεχίζει επίσης τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα δεν λειτουργεί αυτόνομα, αλλά υποκινείται από ξένες δυνάμεις, οι οποίες την πιέζουν να προκαλεί συνεχώς την Τουρκία. «Γνωρίζουμε ότι η πραγματική πρόθεση όσων προκάλεσαν Έλληνες πολιτικούς και τους παρακινούν εναντίον μας είναι να εμποδίσουν το πρόγραμμά μας για την οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας.»

«Οι ξένες στρατιωτικές συσσωρεύσεις σε όλη την Ελλάδα θα έπρεπε να ενοχλούν τον ελληνικό λαό, όχι εμάς. Ούτε αυτές οι στρατιωτικές συσσωρεύσεις ούτε αυτές οι πολιτικές και οικονομικές ενισχύσεις αρκούν για να ανεβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδό μας, αλλά αρκούν για να σύρουν την Ελλάδα στο βάλτο. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι για τους Έλληνες πολιτικούς, το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό λαό και αυτούς που τους χρησιμοποιούν ως μαριονέτες», πρόσθεσε ο Ερντογάν, προφανώς αναφερόμενος στις ολοένα και πιο στενές σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ σε αμυντικό, στρατιωτικό και εμποπρικό επίπεδο, την ίδια ώρα που οι σχέσεις Άγκυρας – Ουάσιγκτον περνάνε κρίση.

Mε πληροφορίες από: Αnadolu / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: thracenews.gr