Για αδιαλλαξία κατηγορεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ την Ελλάδα στο Κυπριακό λέγοντας πως η Αθήνα δεν έχει απαντήσει σε καμία από τις προτάσεις που έχει υποβάλλει η Τουρκία. Συγκεκριμένα, ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε στην εκδήλωση «Υποδοχή για την Ημέρα της Κοινωνικής Αντίστασης και των Ενόπλων Δυνάμεων της ΤΔΒΚ» για το Κυπριακό, λέγοντας πως η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπληρώνει το καθήκον της ως εγγυήτρια χώρα για το νησί της Κύπρου, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα.

«Ο αποτελεσματικός και de facto εγγυητικός ρόλος της Τουρκίας και η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο είναι η κόκκινη γραμμή μας και είναι απαραίτητη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται πάντα στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων στον δίκαιο σκοπό τους.

Ανέφερε, δε, πως «στις προσπάθειές μας για την ΤΔΒΚ, δεν μπορέσαμε να πάρουμε καμία απάντηση σε όλες τις προτάσεις για λύση που έχουμε υποβάλλει» και υπογράμμισε ότι οι Έλληνες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διαχωρίσουν τον τουρκικό πληθυσμό εκεί με μια «αδιάλλακτη στάση».

Επεσήμανε πως «οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να αναγνωρίσουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της τουρκικής παρουσίας και να αποδεχθούν το δικαίωμά τους να ζουν με ασφάλεια και ευημερία». Τέλος, συμπλήρωσε ότι αναμένουμε από τρίτους να είναι αντικειμενικοί και αμερόληπτοι για το Κυπριακό, να εγκαταλείψουν τη στρατηγική τύφλωση και να αποδεχτούν τα δικαιώματα και τα δίκαια των Τουρκοκυπρίων.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr