Νέα τροπή στο μυστήριο με τους τρεις Τούρκους πολίτες που εντοπίστηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας πάνω τους πλαστές αστυνομικές ταυτότητες.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πρόκειται για δύο Τούρκους αστυνομικούς και έναν γιατρό, οι οποίοι ήρθαν στη χώρα μας αναζητώντας πολιτικό άσυλο, καθώς -όπως υποστηρίζουν- στην χώρα τους κινδυνεύουν με δίωξη επειδή αντιτίθενται στο καθεστώς Ερντογάν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Μια περίεργη υπόθεση με τρεις Τούρκους υπηκόους που είχαν καταφανώς πλαστές Ελληνικές ταυτότητες στην κατοχή τους, ερευνούσε το τελευταίο 24ωρο η Ασφάλεια Αθηνών. Ήδη για αυτή την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αλλά και η ΕΥΠ.

Οι τρεις αλλοδαποί εντοπίστηκαν χθες το βράδυ από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στο κέντρο της Αθήνας και τους σταμάτησαν για έλεγχο. Στην επίδειξη των Ελληνικών ταυτοτήτων αμέσως οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως πρόκειται για πλαστές, και τους προσήγαγαν στα γραφεία της Ασφάλειας Αθηνών.

Μάλιστα κατά την διάρκεια έρευνας στα πράγματα τους και στα σακίδια τους, βρέθηκαν τρεις στρατιωτικές ταυτότητες του Τουρκικού κράτους.

Όπως ανέφερε και νωρίτερα το OnAlert, κατά μια πληροφορία, εκφραζόταν το ενδεχόμενο να πρόκειται για Τούρκους αντιφρονούντες στο καθεστώς Ερντογάν που φέρεται να βρέθηκαν στην Ελλάδα περνώντας από μυστικά περάσματα στο Έβρο.

Άλλωστε το Newsit.gr πριν από μερικές εβδομάδες με ρεπορτάζ του, έκανε γνωστό πως πολλοί Τούρκοι υπήκοοι που δεν αντέχουν το καθεστώς Ερντογάν αλλά και την ζοφερή οικονομική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην γειτονική χώρα, περνούν παράνομα τα σύνορα για να ζητήσουν αρχικά πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και στη συνέχεια να φύγουν για χώρες της Ευρώπης.

Πηγή: Newsit.gr / Θεοδόσης Πάνου

Πηγή: onalert.gr