Ο τρίτος νεκρός που ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο υγείας είναι ο πρώην αρχηγός του στρατού Aytaç Yalman.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός υγείας, το αρχικό τεστ που έγινε στον αρχηγό ήταν αρνητικό, ωστόσο επειδή η σύζυγος του και το ένα του παιδί ήταν θετικοί, ο θάνατος του αποδίδεται στον ιό.

Ο πρώην Αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων της Τουρκίας, ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της Εργκένεκον και έπαιξε βασικό ρόλο στην αποτροπή του σχεδίου «Βαριοπούλα», για ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν και δολοφονίες πολιτικών και διανοουμένων.

Στην Τουρκία οργίαζαν οι φήμες πως ο στρατηγός είχε προσβληθεί και πεθάνει από τον ιό μέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση. Οι πληροφορίες που διέρρευσαν στον τουρκικό τύπο ανέφεραν πως ο Aytaç Yalman νοσηλεύοταν στο νοσοκομείο Gülhane στην Άγκυρα, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή στις 16 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα milliyet.com.tr έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πώς πέθανε ο στρατηγός με την ανακοίνωση του Υπουργείου να έρχεται να κατευνάσει τα πνεύματα.

Η ahaber σε σχετικό της άρθορ με τίτλο «Ποιος το προκάλεσε» κάνει λόγο «για μυστήρια υπόθεση, που πρέπει να διελευκανθεί».

«Γιατί πέθανε ο Aytaç Yalman; Ο Aytaç Yalman μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Sultan Abdülhamid Han λόγω προβλημάτων υγείας, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών πέθανε την ίδια ημέρα. Λένε ότι η αιτία θανάτου του Yalman ήταν ο ιός corona. Ενημερώθηκε ο γιατρός σχετικά με το θέμα; Είναι ο ιός η αιτία θανάτου του Aytaç Yalman, ή μήπως όχι;», είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του κειμένου.

Οι φημολογία γύρω από το θάνατο του σχετίζεται με το γεγονός πως πολλοί πίστευαν πως όχι μόνο δεν απέτρεψε το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, αλλά ήταν εκείνος που το υποκίνησε. Στην περίφημη δίκη του πραξικοπήματος, κατά την οποία ο ένας στρατηγός κατηγορούσε τον άλλο, ακούστηκε και το όνομα του Yalman. Η εμπλοκή του όμως ποτέ δεν αποδείχθηκε…

.

Πηγή: onalert.gr