Δεν είναι πλέον είδηση ότι το Καστελλόριζο «ενοχλεί» την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας και ειδικά το καθεστώς Ερντογάν.

Άλλωστε οι επισκέψεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας στο νησί είναι «κόκκινο πανί» για τη γειτονική χώρα, με πλείστες όσες περιπτώσεις ακόμη και παρενοχλήσεων των αεροσκαφών που μεταφέρουν Έλληνες επίσημους στο Καστελλόριζο.

Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μερίδα του τουρκικού Τύπου βλέπει «πρόκληση» πίσω από την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Καστελλόριζο.

Σε πρωτοσέλιδό της, η εφημερίδα SOCZU παρουσιάζει φωτό του κ. Παναγιωτόπουλου με άνδρες των ειδικών δυνάμεων και την ελληνική σημαία, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία.

Επαναλαμβάνει δε την γνωστή ρητορική ότι «το Καστελλόριζο βρίσκεται δίπλα από την Τουρκία», ότι το νησί «πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένο» και ότι πήγε και ο… Αρχηγός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως εύστοχα σημειώνει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η εν λόγω εφημερίδα είναι αντιπολιτευόμενη, γεγονός που δείχνει ότι η τουρκική αντιπολίτευση θα εμμείνει στην πολιτική των προκλήσεων ακόμα κι αν γίνει κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ την περασμένη εβδομάδα αμφισβήτησε την κυριαρχία των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, και δεν αναφέρθηκε μόνο σε αποστρατιωτικοποίηση.

Παράλληλα, στις αρχές του έτους, μιλώντας στο Καρς ο Χουλουσί Ακάρ, φάνηκε να δηλώνει ότι… επιτρέπει στους Έλληνες πολιτικούς να επισκέπτονται τα νησιά που είναι κοντά στην Τουρκία, αρκεί να μην πηγαίνουν μόνο εκεί: «Φυσικά μπορείτε να επισκέπτεστε οποιοδήποτε σημείο. Να κάνετε συναντήσεις. Όμως σαν να μην υπάρχουν άλλα νησιά, επισκέπτεστε τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση 300 μέτρων, 500 μέτρων. Ή σε απόσταση 3 η 5 χιλιομέτρων. Πηγαίνει η πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, υπουργός, αρχηγός ενόπλων δυνάμεων. Αυτές οι επισκέψεις δεν πρέπει να μετατραπούν σε πρόκληση και σε επεισόδιο» ισχυρίστηκε.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: onalert.gr