Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατά την επίσκεψή του στην τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία, συνοδευόμενος από την ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναφερόμενος τόσο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις όσο και στις εξελίξεις του Κυπριακού.

Ο Ακάρ για ακόμα μια φορά σχολίασε τις έρευνες του Oruc Reis, λέγοντας πως δεν καταλαβαίνει το λόγο που κάποιοι αντιλαμβάνονται τις τουρκικές δραστηριότητες ως «προκλητικές», ενώ ακόμα άφησε «αιχμές» κατά της Ελλάδας διότι «εξοπλίζει παράνομα νησιά του Αιγαίου».

Ειδικότερα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε «πως οι ενέργειες της Ελλάδας σε νησιά του Αιγαίου των οποίων η κυριαρχία δεν δίνεται με κανέναν τρόπο στην Ελλάδα, αγνοούνται εντελώς κι αντιθέτως παρουσιάζουν ως πρόκληση τις έρευνες του Oruc Reis, μια στάση που δεν αρμόζει σε έναν καλό γείτονα».

Στη συνέχεια, ο Τούρκος Υπουργός αναφέρθηκε και στην Κύπρο, όπου και εκεί ήταν ιδιαίτερα προκλητικός σχετικά με την προοπτική μιας λύσης στο Κυπριακό, λέγοντας πως  η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι υπάρχει τουρκική παρουσία στη χώρα εδώ και αιώνες.»

Πηγή: onalert.gr