Συνεχίζει το επιθετικό κρεσέντο κατά της Δύσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν δεν μίλησε για το αύριο ή το σήμερα της Τουρκίας αλλά για το «καλό παρελθόν» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να καλλιεργήσει εθνικές φαντασιώσεις ενόψει των εκλογών του 2023.

«H Τουρκία έσκισε τα πουκάμισα τα οποία της είχαν φορέσει, έκοψε τα δεσμά, έριξε τα τείχη που της είχαν χτίσει με το παρελθόν της και εξαφάνισε τις υποθήκες που είχαν επιβληθεί πάνω της! Η Τουρκία τώρα είναι μια τέτοια χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει δει την κατάρρευση του κράτους της που είχε ζωή 600 ετών… Με τον Εθνικό Αγώνα σώσαμε όσα από τα εδάφη μπορούσαμε σε σχέση με όσα προσπάθησαν να μας επιβάλουν με τη Συνθήκη των Σεβρών. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αντιμετωπίσαμε την υποκρισία των Συμμαχιών που όλο μας κράτησαν στην άκρη…», ανέφερε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε: «Όσα μέχρι χθες μας έλεγαν δεν μπορείτε να τα κάνετε, τα κάναμε όλα και συνεχίζουμε να τα κάνουμε. Όσο μας έλεγαν δεν θα τα καταφέρετε,τα καταφέραμε όλα και συνεχίζουμε».

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr