Τη γνωστή του τακτική, να εκτοξεύει κατηγορίες κατά πάντων, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του, συνεχίζει ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Χωρίς κανέναν στοιχείο, παρά μόνο τον λόγο του, ο Σοϊλού με ανάρτησή του στο Twitter ισχυρίζεται πως η Ελλάδα όχι μόνον απώθησε μετανάστες, αλλά έφτασε στο σημείο να πει ότι η ελληνική συνοριοφυλακή τους έβγαλε τα ρούχα (!) και τα παπούτσια (!!), με αποτέλεσμα 12 από τους συνολικά 22 μετανάστες να πεθάνουν από το κρύο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξαπολύει το μένος του και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία αποκαλεί «απάνθρωπη», ενώ – προφανώς για να γίνουν πιο εύκολα πιστευτοί από το εσωτερικό του κοινό οι ισχυρισμοί του – «ανακατεύει» και το FETO, την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατά την τουρκική ηγεσία είναι η «πηγή όλων των κακών»: Από την απόπειρα πραξικοπήματος μέχρι και τα δεινά της τουρκικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα ο Σοϊλού ανέφερε:

«Ημερομηνία 2/2/2022

Περιοχή: Ίπσαλα – ελληνικά σύνορα

Από τους 22 μετανάστες που απωθήθηκαν από τα ελληνικά συνοριακά στρατεύματα με τα παπούτσια τους βγαλμένα και γδυμένοι από τα ρούχα τους, 12 πάγωσαν.

Η ΕΕ είναι αβοήθητη, αδύναμη και απάνθρωπη.
Ελληνικά συνοριακά στρατεύματα, δολοφονικά για τα θύματα, συμπαθούντα το FETO».

Μόλις χθες, 1η Φεβρουαρίου, ο Σοϊλού – που φαίνεται πως έχει αναλάβει εργολαβικά τις αστήρικτες και αναπόδεικτες καταγγελίες κατά της Ελλάδας για το θέμα των μεταναστών – ανέφερε:

«Βαρβαρότητα, βαναυσότητα… Η Ελληνική Ακτοφυλακή έριξε τρεις μετανάστες στη θάλασσα, οι δυο διασώθηκαν, ένας μετανάστης έχασε τη ζωή του. H υπέρμαχος της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΕΕ να κοιμάται. Πρέπει να λογοδοτήσει και η βάναυση Frontex».

Το γεγονός ότι η Τουρκία επιμένει σε αυτή την τακτική, βάζοντας «στο κάδρο» και την Ευρωπαϊκή Ένωση ή τους θεσμούς της, δημιουργεί εύλογα απορίες για τα κίνητρά της: Από το να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα για το μεταναστευτικό έως και το να στήσει κάποια νέα προβοκάτσια, ανάλογη εκείνης στα σύνορα του Έβρου πριν δύο χρόνια…

Πηγή: onalert.gr