Ως κυβέρνηση, με πρωτεργάτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εργαζόμαστε για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, έτσι ώστε να παραδώσουμε στη νέα γενιά μια χώρα απαλλαγμένη από στρατούς κατοχής και διαχωριστικές γραμμές, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο οποίος παρακολούθησε την τελική φάση της άσκησης «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ -2021».

Σε χαιρετισμό του στα πλαίσια της άσκησης, ο κ. Πετρίδης, αφού συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν με οιονδήποτε τρόπο στην άσκηση, ο κ. Πετρίδη είπε ότι «η πατρίδα μας διέρχεται αναμφίβολα κρίσιμες στιγμές» και πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα από τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και το επικίνδυνο κλίμα που δημιουργούν οι επιθετικές δηλώσεις και η όλη συμπεριφορά της, τόσο εναντίον της Κύπρου όσο και εναντίον της Ελλάδας».

ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ -2021

«Ως Υπουργείο Άμυνας έχουμε επίγνωση της δικής μας ευθύνης απέναντί σας και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο για τη μέριμνα του προσωπικού όσο και για τη διατήρηση και αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς», υπογράμμισε.

Ο ΥΠΑΜ είπε ότι «ασκήσεις σαν και την «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ -2021″ αποδεικνύουν το αξιόμαχο και καταδεικνύουν το επίπεδο της εκπαίδευσης και του ηθικού της Δύναμης» και τόνισε πως η ενέργεια που παρακολούθησε «αποτελεί το επιστέγασμα μιας συνεχούς και κοπιαστικής προσπάθειας, η οποία αποτελεί μονόδρομο για να διατηρηθεί η ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα».

ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ -2021

Αναφερόμενος ειδικά στους μαυροσκούφηδες, ο κ. Πετρίδης είπε ότι «όλοι γνωρίζουμε ότι το καλύτερο οπλικό σύστημα είναι αυτό που υπηρετείται από το καλύτερο πλήρωμα».

«Με αυτό που μας παρουσιάσατε σήμερα, νοιώθω ότι για ακόμα μια φορά επιβεβαιώσατε την αποτρεπτική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς και τη δυνατότητα να προασπίσετε την πατρίδα από κάθε εξωτερική επιβουλή», πρόσθεσε.

ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ -2021

ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ -2021

Τέλος, ο κ. Πετρίδης συνεχάρη τον Διοικητή της Ταξιαρχίας και τους Διοικητές των Μονάδων της και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της άσκησης ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ -2021 και γενικά στο έργο τους.

Δείτε το βίντεο του Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου από την άσκηση:

Φωτο: Twitter Υπουργού Εθνικής Άμυνας Κύπρου / Αρχηγού Εθνικής Φρουράς

Πηγή: thracenews.gr