Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν είχε νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ήταν και η «όξυνση» της τουρκικής προκλητικότητας, αλλά και η πειρατεία των ελληνικών πλοίων στο Ιράν.

«Συζητήσαμε τηλεφωνικώς για τις τελευταίες εξελίξεις στον Κόλπο. Επίσης, ενημέρωσα τον ομόλογό μου για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο όσο και επί του πεδίου, καθώς και για τις επισκέψεις μου σε Δυτικά Βαλκάνια» ενημερώνει με ανάρτηση στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Επικοινωνία και με τους ΥΠΕΞ του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του Ισραήλ Γαΐρ Λαπίντ και της Σαουδικής Αραβίας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της επικοινωνίας με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ βρέθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, με έμφαση στη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Κατά την επικοινωνία του Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την περιοχή του Κόλπου, οι ελληνοσαουδαραβικές στρατηγικές σχέσεις υπό το φως της επίσκεψης του υπουργού Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ Αλ Φαλέχ στην Αθήνα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr