Ένα απόρρητο έγγραφο της τουρκικής κυβέρνησης φέρνει στο φως το Nordic Monitor, σύμφωνα με το οποίο Τούρκοι διπλωμάτες δεν έχουν διακόψει, παρά τις προειδοποιήσεις, την κατασκοπεία σε ξένο έδαφος.

Το έγγραφο που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ανέφερε πως οι Τούρκοι διπλωμάτες συνέλεγαν πληροφορίες σε διάφορες χώρες για όσους είναι αντίθετοι στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ανάμεσα στους νέους στόχους, για το 2022, όπως αναφέρεται, είναι η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Ολλανδία. Το έγγραφο εκδόθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας (Emniyet), η οποία υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι οι πληροφορίες διαβιβάστηκαν στην Emniyet από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στις 2 Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει ότι το υπουργείο συγκέντρωσε τα ονόματα από αναφορές που εστάλησαν στις τουρκικές πρεσβείες και τα προξενεία, όπως αναφέρει το Nordic Monitor.

Έχει την υπογραφή του Ερντογάν Καρτάλ, ο οποίος είναι αναπληρωτής αρχηγός του τμήματος αντιτρομοκρατίας της Emniyet. Όπως αναφέρει, έξι άνθρωποι, σε βάρος των οποίων διατάχθηκε έρευνα, βρίσκονται σε Νορβηγία, Ολλανδία και Ελλάδα και θεωρείται ότι είναι οπαδοί του μεγάλου εχθρού του Ερντογάν ο οποίος ζει εξόριστος στις ΗΠΑ, του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: thracenews.gr