Εμμένει προκλητικά ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, που επιμένει να θεωρεί «τσιφλίκι» της Τουρκίας της περιοχή απέναντι από το Κας, δηλαδή την εποχή του Καστελλορίζου.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ντονμέζ δήλωσε πως εάν οι σεισμικές έρευνες που πραγματοποιεί το Oruc Reis εντοπίσουν  κοιτάσματα φυσικού αερίου, η Άγκυρα θα στείλει γεωτρύπανο για να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις, απέναντι από το Καστελλόριζο.

«Αν βρούμε κάτι θα στείλουμε γεωτρύπανο απέναντι από το Κας», διαμήνυσε επί λέξει ο Ντονμέζ.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ, επικαλούμενος την εφημερίδα Hurriyet, o Ντονμέζ δήλωσε:«συνεχίζουμε τις εργασίες μας στην ανατολική Μεσόγειο. Πρώτα βγάζουμε την ακτινογραφία της περιοχής και μετά κάνουμε γεωτρήσεις. Κάνουμε σεισμικές έρευνες σε περιοχές που βλέπουμε ροή αερίου. Έχουμε σεισμικές έρευνες σε δική μας περιοχή απέναντι από το Κας.

Μετά την εξέταση των δεδομένων και αν βρούμε πιθανότητες, τότε θα στείλουμε το πλωτό γεωτρύπανο μας να κάνουμε γεωτρήσεις».

Σε ερώτηση για το «Γιαβούζ» στο οποίο γίνονται εργασίες συντήρησης ο Φατίχ Ντονμέζ είπε πως «το Yavuz, όπως κάθε πλοίο, επιστρέφει στο λιμάνι για συντήρηση μετά από τις ώρες λειτουργίας.

Γίνονται παρεξηγήσεις επειδή γίνονται παράλληλες διπλωματικές ενέργειες. Όμως όταν τελειώσει η συντήρηση, το Yavuz θα επιστρέψει και πάλι στην περιοχή των καθηκόντων του», χωρίς να προσδιορίσει ποιά θα είναι αυτή.

Πηγή: skai

Πηγή: onalert.gr