Ήταν 14 Αυγούστου 1996 όταν ο Κενάν Ακίν πυροβολούσε και σκότωνε τον Σολωμό Σολωμού στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Ο Τουρκοκύπριος, που όχι μόνο έχει ομολογήσει αλλά δεν έχει μετανιώσει, φωτογραφήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα.

Η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βλοσυρός όπως πάντα σχεδόν, κάθεται σε ένα τραπέζι δίπλα στον νέο κατοχικό ηγέτη (και εκλεκτό του) Ερσίν Τατάρ. Ανάμεσά τους, κορδωμένος από… περηφάνια, ένας μεσήλικας άνδρας.

Είναι ο Κενάν Ακίν, ο Τουρκοκύπριος που δολοφόνησε τον Σολωμό Σολωμού τον Αύγουστο του 1996. Ο άνθρωπος που καταζητείται από την Interpol αλλά δεν διστάζει να φωτογραφηθεί δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο.

Τη φωτογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον δολοφόνο του Σολωμού Σολωμού δημοσίευσε το site tourkinanea.gr.

Τον Αύγουστο του 1996, όταν ο Σολωμός Σολωμού είχε επιχειρήσει να κατεβάσει την τουρκική σημαία από το οδόφραγμα της Δερύνειας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία, τρεις μέρες νωρίτερα, του Τάσου Ισσαάκ.

Τότε, ο Κενάν Ακίν ήταν, όπως ανέφεραν πληροφορίες στον τύπο της εποχής, υπουργός στα κατεχόμενα και πράκτορας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με το Σίγμα ήταν ο άνθρωπος που κατ’ εντολή του Ραούφ Ντενκτάς τράβηξε τη σκανδάλη, κόβοντας άγρια το νήμα της ζωής του Σολωμού Σολωμού.

Σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, το οποίο δεν έχει εκτελεστεί. Η Interpol τον καταζητεί εδώ και χρόνια και τον έχει επικηρύξει έναντι 460.000 ευρώ.

Αυτό που δεν μπορεί να κάνει η Interpol, να βρει τον δολοφόνο του Σολωμού δηλαδή, το κάνει με ευκολία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που τον συναντά στα κατεχόμενα… Τον Οκτώβριο του 2015 ο Τούρκος πρόεδρος είχε ξαναβρεθεί στα κατεχόμενα. Τότε ήθελε να εγκαινιάσει έναν αγωγό νερού. Κι όπως είχε αναφέρει τότε το OnAlert, στην εξέδρα, σχεδόν δίπλα του, ήταν και ο Κενάν Ακίν…

Πηγή: Newsit.gr

Πηγή: thracenews.gr