Πανηγυρικά είναι τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων για την… εισβολή του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η “Hurriyet” γράφει: “Ξύπνησαν με το Oruc Reis”. Όπως αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, «η Ελλάδα η οποία αδιαφόρησε για τις κινήσεις καλής θέλησης της Τουρκίας και συμφώνησε με την Αίγυπτο, τώρα πανικοβλήθηκε όταν ξαφνικά είδε το πλοίο στα ανοιχτά της Κύπρου. Η Μέρκελ είχε ζητήσει να σταματήσουν οι έρευνες ως ένδειξη καλής θέλησης και η Τουρκία είχε σταματήσει. Όμως η Ελλάδα και η Αίγυπτος ξεχείλισαν το ποτήρι και η Άγκυρα πάτησε το κουμπί.

Από την πλευρά της, η “Υeni Safak” γράφει: “Προκάλεσε πανικό η εξάμηνη πορεία του Oruc Reis”. “Δεν υποχωρούμε στην Ανατολική Μεσόγειο. Το πλοίο ξεκίνησε πορεία 6 μηνών. Θα πάει νότια του Καστελόριζου, της Ρόδου, νότια της Κρήτης και ο τελικός του στόχος θα είναι τα σύνορα του μνημονίου Τουρκίας Λιβύης”.

Η εφημερίδα “Cumhuriyet” γράφει: “Η επίθεση της Ανατολικής Μεσογείου”. Η εφημερίδα κάνει λόγο για ιστορικής σημασίας βήμα στην 100η επέτειο της συνθήκης των Σεβρών. “Το Oruc Reis στο μέτωπο, η Ελλάδα σε πανικό”.

Τέλος, η “Sabah” γράφει: “Δεν μπορούν να μας φυλακίσουν στις θάλασσες μας” και εύχεται “καλή τύχη” στο Oruc Reis, λέγοντας ότι προκάλεσε πανικό στους Έλληνες και στους Ελληνοκύπριους.

Στην ιστοσελίδα της δημοσιεύει βίντεο και χάρτες από τις έρευνες που θα διεξάγει το τουρκικό πλοίο τις επόμενες ώρες, πώς το τουρκικό ερευνητικό “προσγειώθηκε” στην Μεσόγειο μετά την αυτοπεποίθηση που επέδειξε η Ελλάδα, αναφερόμενο στη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου.

Πηγή: Newsit.gr

Πηγή: onalert.gr