Προκλητικός για ακόμη μια φορά εμφανίζεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μία ημέρα μετά άδοξη συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με την Ευρωπαϊκή ηγεσία, από την οποία έφυγε κακήν κακώς.

Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι τα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά από… την Ανατολική και Νότια Τουρκία!

Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ακόμη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται περισσότερο την Τουρκία απ’ ότι η Τουρκία την ΕΕ, προκειμένου να γίνει «παγκόσμιος παίκτης».

Επιπλέον ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποστήριξε πως ο Ερντογάν ανέφερε στην Ευρωπαϊκή ηγεσία: «Πάρτε τώρα χωρίς προϋποθέσεις τους πρόσφυγες, γιατί θα σας στείλω τετραπλάσιους»!

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πως η Ευρώπη αθέτησε τις υποσχέσεις της προς την Τουρκία σχετικά με την συμφωνία για το προσφυγικό και εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία πρέπει να επικαιροποιηθεί, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εξελίξεις στην Συρία, και ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να εργασθεί εποικοδομητικά για το θέμα.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η χαλάρωση του καθεστώτος της βίζας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ πρέπει να εφαρμοσθούν, συμβάλλοντας στην επίλυση του μεταναστευτικού θέματος.

Πηγή: onalert.gr