Την ώρα που τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δεν έκαναν ακόμη λόγο για το θάνατο των 8 μελών του πληρώματος που επέβαινε στο Beriev που συνετρίβη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που ήδη κυκλοφόρησαν.

Με μήνυμα που ανέβασε στο Twitter γραμμένο στα Ρωσικά, ο Τσαβούσογλου αναφέρει:

«Με βαθιά θλίψη, έμαθα για τους θανάτους των Ρώσων και Τούρκων μελών του πληρώματος στην τραγική αεροπορική συντριβή που συνέβη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κραχραμανμαράς. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στον Τουρκικό και τον Ρωσικό λαό. Η ηρωική τους θυσία δεν θα ξεχαστεί!».

Σημειώνεται πως κατά τη Γενική Διεύθυνση Δασών της Τουρκίας, το πλήρωμα του Beriev «αποτελείτο από 8 ανθρώπους, έξι από τη ρωσική ομάδα και δύο από τη γενική διεύθυνση Δασών)»

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας γνωστοποίησε σήμερα ότι πέντε Ρώσοι και τρεις Τούρκοι επέβαιναν στο αεροσκάφος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το αεροσκάφος Beriev συνετρίβη κοντά στα Άδανα, λίγο πριν από την προσγείωσή του, σύμφωνα με τον στρατό.

Το αεροσκάφος, ένα Beriev – 200, είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία στη γενική Διεύθυνση Δασών της Τουρκίας, η οποία το χρησιμοποιούσε στη μάχη εναντίον των μεγάλων πυρκαγιών, που έχουν καταστρέψει το νότιο τμήμα της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες.

Το αεροσκάφος συνετρίβη για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, την ώρα που πήγαινε να κάνει ρίψεις νερού για να σβήσει μια πυρκαγιά, η οποία είχε εκδηλωθεί νωρίτερα στο Καχραμανμάρας, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Πηγή: onalert.gr