Μοιάζει με «απειλή». Ίσως και με αναζήτηση «ρεβάνς» μετά το στραπάτσο της Τουρκίας με τους μετανάστες στον Έβρο, στις αρχές της πανδημίας. Ωστόσο ο Τσαβούσογλου επανέρχεται.

Σε συνέντευξή του σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πως τα σύνορα της Τουρκίας είναι ακόμη ανοιχτά για όσους πρόσφυγες και μετανάστες θέλουν να φύγουν στην Ευρώπη.

«Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η πολιτική μας των ανοιχτών συνόρων στο προσφυγικό. Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να φύγει στην Ευρώπη, δεν τον εμποδίζουμε. Όμως λόγω της πανδημίας οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν καθώς επιβαρύνθηκε το κύμα (προσφυγικό)» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τσαβούσογλου επανέλαβε την γνωστή τουρκική προπαγάνδα πως η Ελλάδα -αλλά και η Ευρώπη- φέρθηκαν «απάνθρωπα» στους μεταφερόμενους από την Τουρκία μετανάστες στον Έβρο.

«Η μη αντίδραση της Δύσης στην απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα είναι μια απαράδεκτη κατάσταση» σημείωσε.

Επιπλέον ο Τσαβούσογλου εμφανίστηκε και ως «θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» προσθέτοντας πως «έδειξε πραγματικά τα διπλά στάνταρντς που ισχύουν στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των προσφύγων».

Τέλος ο Τσαβούσογλου δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την διακήρυξη της πενταμερούς για την Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ότι οι θέσεις τους εκφράζουν μόνο εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία.

Υπέδειξε, δε, ως υπεύθυνες χώρες για το χάος που -όπως είπε- έχει δημιουργηθεί στη Λιβύη τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: thracenews.gr