Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), κ.Νίκος Παναγιωτόπουλος, ταξίδεψε σήμερα στην Τουρκία, όπου τον υποδέχθηκε ο Τούρκος ομόλογός του Χουλουσί Ακάρ. 

Ο ΥΕΘΑ έγινε δεκτός σε ένα «θερμό» κλίμα από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Χατάι.

Οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, που έπληξε την γειτονική χώρα και κόστισε τη ζωή σε πάνω από 50.000 ανθρώπους. Ταξιδεύοντας με ελικόπτερο, Παναγιωτόπουλος και Ακάρ επιθεώρησαν την περιοχή του Χατάι και τις ζημιές που προκλήθηκαν. Έπειτα, πραγματοποίησαν μια διμερή συνάντηση.

O Aκάρ ξεκινώντας τις κοινές δηλώσεις τύπου, ευχαρίστηκε προσωπικά τον ΥΕΘΑ, αποκαλώντας τον «καλό φίλο», για την βοήθεια στην Τουρκία. «Φυσικά έχουμε κάποια προβλήματα, πρέπει να τα λύσουμε και αυτά. Ελπίζω ότι, ως Τουρκία και Ελλάδα, μπορούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα με ειρηνικά μέσα και μεθόδους. Η προσδοκία μας είναι ότι η θετική ατμόσφαιρα μετά τον σεισμό θα συνεχιστεί, χωρίς να χρειάζεται να γίνει κάποια άλλη καταστροφή. Έτσι, δημιουργώντας ένα μόνιμο περιβάλλον συνεργασίας, το Αιγαίο και η Μεσόγειος γίνονται πελάγη φιλίας. Στόχος μας είναι η ειρηνική και ευημερής διαβίωση των ανθρώπων που ζουν στην Τουρκία και την Ελλάδα», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ στις κοινές δηλώσεις με τον κ.Παναγιωτόπουλο, μετά το τέλος της συνάντησής τους  στο Κέντρο Συντονισμού Καταστροφών στο Χατάι.

O Toύρκος υπουργός ευχαρίστησε την Ελλάδα για την άμεση ανταπόκριση της, καθώς ήταν μία από τις πρώτες χώρες που έστειλε βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές, ενώ εξέφρασε και τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη ΥΕΘΑ στην Τουρκία

ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ ΥΕΘΑ Πηγή: thracenews.gr