Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία της βαθιάς οικονομικής κρίσης το σχέδιο που διέρρευσε για την πολυτελή εξοχική κατοικία του πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα.

Όπως μετέδωσε στον ΣΚΑΙ ο ανταποκριτής του στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, το εξοχικό που εκτείνεται σε 92 στρέμματα, έχει ιδιωτική πισίνα, ιδιωτική παραλία ενώ ακούγεται πως έχει και περί τα 300 δωμάτια.

Στο θέρετρο Ερντογάν φιλοξενούνται τακτικά ξένοι ηγέτες όπως ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Την ίδια ώρα η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας είναι δραματική.

Ο επίσημος πληθωρισμός βρίσκεται στο 17,53% ωστόσο οι πολίτες είναι δύσπιστοι και υποστηρίζουν ότι ο πληθωρισμός είναι άνω του 40%, ενώ καταγγέλλουν παράλληλα πως η κυβέρνηση Ερντογάν το αποκρύπτει για να μην προχωρήσει σε αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Χαρακτηριστικές δηλώσεις Τούρκων πολιτών που μεταδόθηκαν και από τον ΣΚΑΙ:

  • «Είμαι 76 ετών και πηγαίνω και καθαρίζω χώρους. Και βεβαία εργάζομαι πώς να ζήσω με τη σύνταξη των 1.800 λιρών (175 ευρώ)».
  • «Πριν από 50 χρόνια ένας συνταξιούχος με το εφάπαξ πήγαινε και αγόραζε διαμέρισμα. Σήμερα με το εφάπαξ δεν μπορούμε να αγοράσουμε δύο κιλά μπακλαβά».
  • «Σε αυτή τη χώρα ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 60%. Θα βγουν όμως να μας πουν για πληθωρισμούς 14% για να δώσουν αυξήσεις 7% το εξάμηνο».
  • «Ο πληθωρισμός στην πραγματικότητα είναι πάνω από 40% Η κυβέρνηση λέει 17%, 14%. Αυτό το κάνουν για να μην δώσουν αυξήσεις. Στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: onalert.gr