Απαράδεκτες και ανιστόρητες χαρακτήρισε τις δηλώσεις Τσαβούσογλου η Αθήνα δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Real και αναφερόμενος στις δηλώσεις Τσαβούσογλου, είπε μεταξύ άλλων: «Αντιμετωπίζουμε άμεσα αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις σε όλα τα επίπεδα, στους συμμάχους και στις διμερείς σχέσεις. Είναι ανιστόρητες αυτές οι δηλώσεις και δεν εδράζονται πουθενά. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στην κυριαρχία μας και την προστασία της. Όλα αυτά αντανακλούν τα πολλαπλά εσωτερικά προβλήματα του Ερντογάν, την νευρικότητα και τη δυσαρέσκεια που υπάρχει εξαιτίας των αλλεπάλληλων επιτυχιών του πρωθυπουργού στη διεθνή σκηνή».

Αναφερθείς στις υβριδικές απειλές έναντι της Ελλάδας, με αφορμή και τα όσα είπαν πηγές του ΥΕΘΑ, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως αυτές είναι υπαρκτές, όπως άλλωστε φάνηκε στον Έβρο το 2020.

«Κάθε χώρα που αντιλαμβάνεται το διεθνές περιβάλλον οφείλει να παίρνει τα μέτρα της να αντιμετωπίσει παρόμοιες απειλές. Στο παρελθόν διαχειριστήκαμε επιτυχώς τέτοιες απειλές που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας όπως στο χώρο της κυβερνοασφάλειας», είπε ο κ. Οικονόμου.

Πηγή: onalert.gr