«Η Ελλάδα ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται, δεν είναι χώρα που απειλεί, είναι παράγοντας διεθνούς σταθερότητας», ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στον απόηχο των δηλώσεων Ερντογάν.

«Αλλά, ταυτόχρονα, είμαστε ανυποχώρητοι, σε ό,τι αφορά την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, με την απόλυτη αποτελεσματικότητα να αντιδράσουμε απέναντι σε κάθε πρόκληση, σε κάθε επιβουλή, σε κάθε απειλή. Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο κ. Ερντογάν» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι ο σχεδιασμός της Ελλάδας προχωρά. «Έχουμε ένα σχέδιο βασισμένο στο Διεθνές Δίκαιο, καλά μελετημένο, ζυγισμένο, για να επιτρέψει στη χώρα να αξιοποιήσει – πάντοτε με βάση τη διεθνή νομιμότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα – κάθε δυνατότητα, κάθε προοπτική που υπάρχει, προκειμένου να αυξήσουμε τον πλούτο μας. Πλούτο για τη χώρα, για την κοινωνία και τους ανθρώπους»

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ «η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα πολύ ισχυρή εξαιτίας της πολιτικής της επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενισχύσει την αποτρεπτική μας ικανότητα, εξαιτίας του ότι αναβάθμισε με την παρουσία του το διεθνές κύρος της Ελλάδας. Είναι μια χώρα που δεν δέχεται υποδείξεις και πολύ περισσότερο απειλές για τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσει την εξωτερική της πολιτική, για τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσει την πολιτική, κυρίως σε ό,τι αφορά στην κυριαρχία και στα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Και ο κ. Οικονόμου συμπλήρωσε: «Η εμβέλεια των ελληνικών θέσεων, η εμβέλεια της επιρροής της χώρας μας τα τελευταία χρόνια έχει διευρυνθεί και ταυτόχρονα η Ελλάδα με απόλυτη αποτελεσματικότητα, ετοιμότητα και αρραγές εσωτερικό μέτωπο, αυτοπεποίθηση, με τους συμμάχους στο πλευρό της, με πλήρη επάρκεια, μπορεί να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κάθε απειλή. Και υβριδική απειλή – μην ξεχνάμε και τα παιχνίδια στο μεταναστευτικό, την εργαλειοποίηση των προσφύγων, τα τραγικά, απαράδεκτα που ζήσαμε- αλλά και απειλή στο πεδίο».

Πηγή: onalert.gr