Για το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές στην Τουρκία μίλησε σήμερα ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, AKP.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις εκλογές στην Τουρκία, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, ο Ομέρ Τσελίκ τόνισε ότι «είναι προγραμματισμένες για τις 18 Ιουνίου. Ωστόσο, γίνεται αξιολόγηση λόγω προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν, δεδομένου ότι οι πολίτες μας μπορεί να ταξιδεύουν. Φυσικά, δεν πρόκειται για αξιολόγηση που θα οδηγούσε στην απόφαση για πρόωρες εκλογές, αλλά για μία μικρή μετάθεση της ημερομηνίας προς τα πίσω. Θα σας ενημερώσω, όταν υπάρξει οριστική απόφαση».

Στην ομιλία του μετά τη συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ο Τσελίκ δήλωσε ότι «Η Τουρκία δεν είναι πλέον μια χώρα που μπορεί να χειραγωγηθεί από κάποιες εξωτερικές πρωτοβουλίες ή να αποδυναμώσει την εσωτερική της δομή. Η Τουρκία είναι παγκόσμιος παράγοντας». Μίλησε για τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα του, με βασικότερο τον πόλεμο στην Ουκρανία και όλες τις συνέπειες του. Επίσης, μίλησε για τις νέες ανακαλύψεις φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και τις σχέσεις με τη Συρία.

Με πληροφορίες από: Newsit

Πηγή: onalert.gr