Στην γραμμή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες εξαπολύει συνεχείς επιθέσεις κατά της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε νέες απειλές, με αφορμή το επεισόδιο που ισχυρίζεται η Άγκυρα ότι συνέβη στις 23 Αυγούστου.

Μετά τη συνεδρίαση του κόμματος, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ενώ μπορεί να δημιουργήσει μία φιλία με την Τουρκία, παραπονιέται για εμάς στον κόσμο. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μπορούν εύκολα να επιλυθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Ελλάδα είναι αυτή που εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο, διπλωματικό κράτος. Το σωστό είναι να κάθεσαι στο τραπέζι και να μην φεύγεις από το τραπέζι… Αν γίνει σεισμός, η Τουρκία θα είναι μαζί τους».

Και συνέχισε για την «παρενόχληση των τουρκικών F-16»: «Το “λοκάρισμα” των αεροσκαφών μας μέσω των S-1300 που εδρεύουν στην Κρήτη, ορίζεται ως εχθρική ενέργεια σύμφωνα με το ΝΑΤΟ. Μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες. Αυτό που κάνουν δεν έχει καμία σημασία, μπροστά στη δύναμη και την εμπειρία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά αυτό πρέπει να το δουν οι σύμμαχοι μας. Η αεροπορία μας απάντησε», κατέληξε ο Τσελίκ.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr