«Η προσπάθεια της Ελλάδας να δημιουργήσει μια de facto κατάσταση μαζί με την Κύπρο τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο είναι μια εικόνα που δεν εξυπηρετεί την ειρήνη», διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου του κόμματος, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η αναποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Φρεντίνου, ο Τσελίκ πρόσθεσε: «Όταν πρόκειται για εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι σύμμαχοί μας δίνοντας στήριξη στην μονομερή κακομαθημένη και μαξιμαλιστική προσέγγιση της Ελλάδας έδειξαν ότι δεν διαθέτουν την ικανότητα, το όραμα και την προοπτική της ειρήνης».

Επίσης, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Έλληνα πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών. Ο ίδιος υποστήριξε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας, την χρονιά που πέρασε, υπονόμευσαν πλήρως τις θετικές προσεγγίσεις της Τουρκίας».

Τέλος, αναφέρηκε και στο ψευδοκράτος, εξήροντας την ιδιότητα που του δόθηκε στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, ως κράτος-παρατηρητής.

Με πληροφορίες από: ΕΡΤ / Anadolu / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr