Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας, καθώς ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AK, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε νέες παραληρηματικές δηλώσεις.

Ο Τσελίκ κάλεσε την Ελλάδα “να προσέχει τα λόγια της” όταν αναφέρεται στα δικαιώματα της Τουρκίας στη «Γαλάζια Πατρίδα» και επανέλαβε ότι η χώρα μας “προτιμά την παράνομη λύση της στρατιωτικοποίησης των νησιών”, αντί να καθίσει στο τραπέζι με την Τουρκία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του εκπροσώπου του AKP:

«Οι δηλώσεις της Ελλάδας για την Τουρκία και τον πρόεδρό μας είναι απαράδεκτες. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα, διαμαρτυρόμενη για την Τουρκία σε άλλες χώρες. Οι δραστηριότητες της Τουρκίας στη «Γαλάζια Πατρίδα» μας βασίζονται στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στο νόμο. Η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει προσεκτική γλώσσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας.

Η Ελλάδα πρέπει να αξιολογήσει τι περιμένουν οι άλλες χώρες σε αντάλλαγμα για τη στήριξη που της δίνουν και να καταλάβει ότι ο πιο αξιόπιστος τρόπος είναι να λύσει τα προβλήματα στο τραπέζι με την Τουρκία. Η Ελλάδα προτιμά τον παράνομο τρόπο, με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών. Αυτός είναι ένας αδιέξοδος δρόμος».

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr