Ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, δηλαδή του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, σε σημερινές του δηλώσεις εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας.

Ο Τσελίκ επανέλαβε τις ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον της χώρας μας αλλά και της FRONTEX λέγοντας ότι ωθούν στον θάνατο δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στο Αιγαίο. Επίσης, παρομοίασε την Ελλάδα με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) λέγοντας ότι καταστρέφουμε οθωμανικά μνημεία!

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της Καθημερινής στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ομέρ Τσελίκ είπε:  «Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα στο Αιγαίο είναι ατελείωτα. Παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις, με αυτές τις επαναπροωθήσεις συνεχίζουν να σπρώχνουν τους ανθρώπους στον θάνατο στα νερά της Μεσογείου. Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κοινού από τη FRONTEX και την Ελληνική Ακτοφυλακή εμπίπτουν στο πεδίο των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».

«Αυτό που κάνουν στο συγκρότημα Murat Reis στη Ρόδο είναι ασέβεια. Και το πιο σημαντικό, δυστυχώς, χρησιμοποιούν κάποιες ύπουλες μεθόδους, όπως το να πετούν συστηματικά σκυλοτροφές στα νεκροταφεία μας, να συγκεντρώνουν τα σκυλιά εκεί και να καταστρέφουν έτσι τα μαρτύριά μας. Καλούμε την Ελλάδα να σεβαστεί τα μαρτύριά μας, τους ιστορικούς τόπους, τα κέντρα πνευματικότητας – που είναι η κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας. Δηλαδή, σε τι διαφέρουν αυτοί από αυτό που έκανε (κάνει) το Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή; Και το ισλαμικό Κράτος έτσι καταστρέφει αυτά τα ιστορικά έργα. Βλέπετε, οι αρχές σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα δείχνουν την ίδια στάση. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τα βάλει τέλος σε αυτά. Βαρβαρότητα, όπως η καταστροφή ιστορικών αντικειμένων στη μέση της Ευρώπης, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος αξιωματούχος.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr